Charlie Hebdo spot op misselijke wijze met dood Aylan Kurdi

buitenland
197
14 sep '15
Terwijl de dood van Aylan Kurdi wereldwijd heel wat teweegbracht en het symbool van de vluchtelingencrisis is geworden, heeft het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo lak aan het dode jongetje.

Slechts acht maanden na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs is het blad weer volop in het nieuws. Ditmaal door twee misselijkmakende cartoons over Aylan Kurdi. Verschuilend achter de vrijheid van meningsuiting heeft het blad ervoor gekozen om Aylan na zijn dood een trap na te geven omdat hij moslim was. De eerste cartoon is getiteld met 'Zo dicht bij zijn doel'. Te zien is hoe Aylan met zijn gezicht naar beneden in het zand ligt in de buurt van een reclamebord van McDonald's. 

Op het reclamebord staat: 'Twee kindermenu's voor de prijs van één'. De tweede cartoon kreeg als titel 'Het bewijs dat Europa christelijk is'. Daarop is te zien dat een klein kind in het water verdrinkt en aan de linkerkant Jezus op het water staat. 'Christenen lopen over water, moslimkinderen zinken', kreeg de cartoon als begeleidende tekst. 

Charlie Hebdo kreeg op sociale netwerken keiharde kritiek over de cartoons. Willen alle #jesuischarlie-figuren even hun vinger opsteken? 

© Redactie 2015
aylan kurdi
charlie hebdo
vluchtelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?