Badr Hari meldt zich voor beroepszaak

marokko
4
15 sep '15
Badr Hari heeft zich dinsdag in het gezelschap van zijn advocaten Bénédicte Ficq en Christian Flokstra gemeld bij het gerechtshof in Amsterdam.

Daar wordt het hoger beroep in de strafzaak tegen de dertigjarige kickbokser hervat. De zaak stond eind juni al op de rol, maar werd toen op verzoek van de verdediging van Hari aangehouden. Als reden sprak Ficq van zwaarwegende familieomstandigheden. Welke dat waren, werd achter gesloten deuren aan het hof toegelicht. 

Vechtsporter Hari werd begin vorig jaar vanwege een reeks geweldsmisdrijven in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zowel Hari als het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen de uitspraak in beroep. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Ferhat Y.
Het hof behandelt deze week ook het hoger beroep in de zaak tegen medeverdachte Ferhat Y. (37), die vorig jaar na een eis van twintig maanden gevangenisstraf door de rechtbank werd vrijgesproken. Y. zou samen met Hari een rol hebben gespeeld bij de zware mishandeling van zakenman Koen Everink, drie jaar geleden in een skybox in de Amsterdam ArenA tijdens het Sensation White-festival.

Het hof begint dinsdag met de behandeling van die zaak. Everink zelf is daarbij niet aanwezig, maar heeft zich volgens het hof wel aangemeld om woensdag als slachtoffer gebruik te maken van het spreekrecht. Aansluitend spreekt de aanklager die dag de strafeisen uit. Het hof doet uitspraak op 29 oktober.

© ANP 2015
badr hari
marokko
benedicte ficq
christian flokstra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?