Badr Hari beroept zich op zwijgrecht

marokko
7
15 sep '15
Badr Hari beroept zich tijdens het hoger beroep in zijn strafzaak net als vorig jaar bij de rechtbank consequent op zijn zwijgrecht.

Voor het gerechtshof in Amsterdam gaf hij dinsdagmorgen bij herhaling aan geen vragen te willen beantwoorden. Door de zwijgende houding van Hari was het hof binnen een uur klaar met de behandeling van de 'Sensation-zaak', die draait om de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink in juli 2012. De dertigjarige kickbokser sprak alleen toen het hof een verklaring die hij bij de politie had afgelegd in zijn ogen onjuist voorhield.

Pers
Hari gaf als reden voor zijn zwijgende houding op dat hij de afgelopen jaren "kapot is geschreven door de pers" en geen verdere bijdrage wil leveren aan alle beeldvorming die er al over hem is. Daarnaast wil hij niets zeggen in verband met de lopende civiele procedure die Everink tegen hem is begonnen. Die draait om een schadeclaim die in de tonnen loopt.

Zakenman Everink meldt zich woensdagmorgen bij het hof, dat dinsdag aan het einde van de ochtend begon met de behandeling van de andere aanklachten tegen Hari. De rechtbank veroordeelde hem vorig jaar behalve voor de mishandeling van Everink voor een reeks geweldsmisdrijven in het Amsterdamse uitgaansleven.

© ANP 2015
marokko
badr hari
zwijgrecht
koen everink
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?