DOE MEE! Vluchtelingen hebben moslimgezelschap nodig (video)

algemeen
38
15 sep '15
Elke dag komen veel vluchtelingen Nederland binnen, eindelijk veilig na jaren van onzekerheid en levensgevaar.

Gelukkig is er voor deze vluchtelingen voldoende opvangplaatsen, voeding en kleding. Velen kampen echter met een zware reis en willen dit graag bespreken met iemand die net als de vluchtelingen moslim is. Een jonge moslim in deze video vraagt moslims om asielzoekerscentra op te zoeken om simpelweg aandacht te schenken aan onze gebroken en getekende moslimbroeders en zusters. 

Hij bracht een bezoekje aan een centrum waar veel Syriërs worden opgevangen. Hij was echter niet alleen. Er reed ook een autootje het terrein op met daarin christelijke missionarissen. Zij hadden een gitaar mee met daarin boekjes over het christendom, die zij verspreidden onder de Syriërs. 

Oproep De nood is hoog: islamitische vluchtelingen hebben aandacht en een goed gesprek nodig met iemand die het dichtst bij hen staat. Zij hebben positieve woorden nodig en een luisterend oor. Wij roepen alle lezers dan ook op om de boodschap van deze jongeman te volgen. Het is heel simpel... Zoek op internet een asielzoekerscentrum of opvangcentrum bij jou in de buurt en ga erheen. 

Indien mogelijk kan je ook islamitische boekjes, Koran's of iets lekkers meenemen voor tijdens het gesprek. Wees positief, geef mensen hoop en deel de boodschap!

© Redactie 2015
vluchtelingen
islam
moslims
nood
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi