Badr Hari vader geworden: 'Ik ben op dit moment oké'

marokko
55
15 sep '15
"U vraagt of het goed met me gaat. Goed is misschien een groot woord. Maar ik ben op dit moment oké."

Het heeft geduurd tot de behandeling van zijn persoonlijke omstandigheden, maar dan neemt de tot dan vooral zwijgende Badr Hari in het hoger beroep van zijn strafzaak toch nog het woord. Voor het hof in Amsterdam doet de kickbokser (30) uit de doeken hoe hij zijn leven de afgelopen drie jaar in een andere richting heeft proberen te sturen. "Ik ben vader geworden", zegt hij. 

"Kinderen veranderen je leven. Daarnaast heb ik hulp gezocht bij een psycholoog. Daar heb ik veel van geleerd en leer ik nog steeds van. Die gesprekken lopen nog." Hij is, benadrukt hij, "heel voorzichtig" met zijn privéleven, reden waarom hij zijn eigen omstandigheden het liefst zo min mogelijk besproken ziet. 

"Ik houd zoveel mogelijk voor mijzelf. De media schrijven alles verschillend op en wat eenmaal op het internet staat, krijg je er niet meer af." En wordt straks ook gezien door zijn eigen kind, zegt Hari.

Gebroken neus
Ook dinsdag wordt niet duidelijk wat de zwaarwegende persoonlijke omstandigheden waren die zijn advocate Bénédicte Ficq er eind juni toe brachten het hof te verzoeken de zaak tegen haar cliënt aan te houden. Eenmaal verwijst Hari zelf subtiel "naar de vorige keer toen we hier zaten". In vergelijking met toen gaat het beter, zegt hij.

De vechtsporter heeft zijn carrière weer opgepakt "en ook dat gaat goed", laat hij weten, zich ondertussen verontschuldigend voor zijn vele gesnuif. Oorzaak: een gebroken neus die hij bij zijn laatste gevecht opliep. "Het was me niet opgevallen", zegt de voorzitter van het hof. Hari: "Nou, bij deze dan."

Afsluiting
Het hoger beroep is voor hem een afsluiting, zo laat hij doorschemeren. "Dit is mijn verleden dat me aan het inhalen is en dat ik moet afronden, op een goede manier moet afwikkelen", zegt hij. Woensdag gaat het proces verder en wordt eerst nog de laatste geweldsbeschuldiging besproken. 

Aansluitend komt de bij het Sensation-dancefeest mishandelde zakenman Koen Everink aan het woord en spreekt de aanklager de strafeis tegen Hari en medeverdachte Ferhat Y. uit.

© ANP 2015
marokko
badr hari
dochter
koen everink
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?