Actrice Marokkaanse prostitutiefilm draagt boerka uit vrees

marokko
27
15 sep '15
Loubna Abidar en Nabil Ayouch zijn in Frankrijk zeer populair geworden nadat de film Much Loved uitkwam.

De film over vier prostituees in Marrakech heeft heel wat stof doen opwaaien in Marokko, maar in Frankrijk viel de film zelfs in de prijzen. Loubna Abidar speelt de hoofdrol in de film en heeft zich meerdere malen verschillend uitgesproken over haar rol. Zo zei ze tegenover Marokkaanse media diepe spijt te hebben over haar rol, terwijl ze in Frankrijk een gat in de lucht sprong bij de overhandiging van een filmprijs en zegt ze juist trots te zijn. 

De twee werden onlangs uitgenodigd bij C à Vous, een Franse talkshow dat te zien is op France 5. Daar gaf ze aan dat ze gedwongen is een boerka op te zetten als ze haar huis verlaat. Abidar vreesde voor haar leven na verschillende doodsbedreigingen. Dat deed ze vooral kort nadat enkele scènes van de film werden gepubliceerd. 

Abidar geeft bovendien aan dat haar liefde voor Marokko de reden is dat ze ervoor heeft gekozen om deel te nemen aan de film. Dat is best opmerkelijk, omdat de publieke opinie in Marokko juist van mening is dat ze Marokko een slechte dienst bewijst met de film. 

Ondanks de dreigementen wil Abidar binnenkort terugkeren naar Marokko. De Marokkaanse regering verbood Much Loved, maar in sommige Europese landen zoals Frankrijk en Nederland is de film 'gewoon' te zien.

© Redactie 2015
marokko
loubna abidar
much loved
zine li fik
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?