Marokkaan al 26 jaar vermist, ken of herken jij hem?

marokko
9
15 sep '15
Choukri Mohamed Lahbib wordt sinds 1989 vermist. Zijn familie vernam sindsdien niets meer van hem.

Soliman Chahid is een vriend van de familie en kreeg het dringende verzoek om aandacht te vragen voor de vermissing. Choukri komt oorspronkelijk uit Karyat Arakman, regio Nador en vertrok op 22-jarige leeftijd uit zijn ouderlijk huis in Marokko. Hij was een slimme jongen, studeerde op hoog niveau en sprak verschillende talen. Door zijn intelligentie en kwaliteiten als contactenlegger wist hij als illegaal naar Nederland te vertrekken. 

Hij woonde hier vervolgens afwisselend in Den Haag, Zwolle en Amsterdam. Om zijn weg en plekje te vinden in Nederland gebruikte hij verschillende namen zoals Roshdi, Mootje en Talbi. Chahid sluit niet uit dat hij destijds (of op een later moment) een verblijfsvergunning heeft weten te bemachtigen onder een van deze bijnamen. Wat wel duidelijk is is dat zijn familie sinds 1989 niets van hem heeft vernomen. 

Zijn ouders zitten sindsdien – nu ruim 26 jaar -  met de handen in het haar en hopen hun oudste zoon ooit nog te kunnen zien. Inmiddels zoekt de vriend van de familie verschillende manieren om in contact te komen met mensen die Choukri wellicht kennen of hebben gekend. 

Een belangrijk middel is het opzoeken van de pers en aandacht op sociale netwerken. ‘Wij hopen dat we de moeder van Choukri een geweldig cadeau kunnen geven tijdens deze mooie dagen’, zegt hij tegen Marokko.nl.  

Ken of herken jij Choukri? Mail dan naar redactie@marokkomedia.nl of stuur een mail naar Soliman Chahid: chahid_smmo@msn.com. Bellen naar Chahid kan ook: 0651768529.

© Redactie 2015
marokko
choukri mohamed lahbib
vermist
marokkaan
nador
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?