Man slikt 111.000 dollar in

buitenland
6
18 sep '15
In Nigeria is een man opgepakt die liefst 111.000 dollar had ingeslikt. Hij maakt deel uit van een vermoedelijke smokkelbende.

De man had 74 strak ingepakte pakketjes met biljetten in zijn lichaam. Uiteindelijk scheidde hij het geld uit. Naast hem werden in de stad Lagos nog vijf andere veronderstelde bendeleden opgepakt, onder wie de exploitant van een wisselkantoor. Een van de verdachten werd opgepakt met 45.000 dollar, die hij juist van plan was door te slikken, aldus Nigeriaanse veiligheidsdiensten.

De bedoeling was om de dollars, vermoedelijk drugsgeld, door te sluizen naar Brazilië en er daar cocaïne mee te kopen. West-Afrikaanse landen worden vaak gebruikt als doorvoerlocaties door drugsbendes die tussen Zuid-Amerika en Europa reizen. Volgens de autoriteiten die de drugshandel bestrijden, is de illegale uitvoer van geld door het in te nemen een nieuwe tendens in de wereld van het witwassen.

De mannen zijn al in augustus opgepakt, maar de opmerkelijke arrestaties zijn donderdag pas bekendgemaakt. Ze zitten nog altijd vast.

© ANP 2015
opmerkelijk
smokkel
drugshandel
nigeria
brazilië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?