Badr Hari heeft medelijden met slachtoffers

marokko
34
18 sep '15
Badr Hari betreurt het verdriet van de slachtoffers in de verschillende mishandelingszaken waarvan hij wordt verdacht.

"Ik kan mij het verdriet inbeelden dat ik ze heb aangedaan, en de moeilijke tijd die zij doormaken. Ik betreur het heel erg dat ik daarbij betrokken was." De dertigjarige vechtsporter nam vrijdag aan het einde van de behandeling van zijn strafzaak in hoger beroep van de gelegenheid gebruik als laatste een woord aan het hof te richten. Eerder beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Hij noemde het 'heel spijtig' wat iedereen is overkomen. "Maar ik kan u beloven dat u mij hier niet meer terugziet. Ik ben volwassen geworden door de zweepslagen van het leven. Ik heb geleerd situaties te herkennen en op tijd in te grijpen. Ik ken nu ook de oorzaak van veel van die situaties en daarmee ben ik gestopt."

Vrijspraak
Hari's advocaat Benedicte Ficq wil vrijspraak voor de meeste beschuldigingen. Op twee punten kan hem iets strafbaars worden verweten, meent ze. Hari heeft tijdens Sensation 2012 Koen Everink een klap in zijn gezicht gegeven, maar hij is zeker niet schuldig aan het ernstige letsel dat de zakenman opliep.

Ook een kopstoot uitgedeeld in een Amsterdamse club valt Hari aan te rekenen. Omdat hij al zeven maanden in voorarrest heeft gezeten, is een gevangenisstraf van hooguit die duur rechtvaardig, meent Ficq.

Sponsoren
Ze vroeg het hof een alternatieve straf voor Hari te overwegen, mocht hij toch voor meer zaken verantwoordelijk worden gehouden. "Badr Hari is al veel zwaarder gestraft dan alleen de tijd die hij van zijn vrijheid beroofd is geweest." Ze noemt de klap voor zijn sportcarrière en de publieke veroordeling door media en publiek, die hem dwongen naar Marokko te verhuizen. 

"Hij kon in Nederland niet meer normaal leven." Ook is Hari veel sponsoren kwijtgeraakt en zijn er sportgala's afgelast. Uitspraak is 29 oktober.

© ANP 2015
badr hari
marokko
nederland
koen everink
sportgala
mishandelingszaak
marokko
zakenman
advocaten
vechtsporter
amsterdam
bénédicte ficq
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi