Verdachte Thalys vermoedelijk zwartrijder

buitenland
4
19 sep '15
De verdachte die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van de Thalys op het Centraal Station in Rotterdam is een 16-jarige jongen die vermoedelijk als zwartrijder naar Frankrijk wilde.

Het onderzoek loopt nog maar er is tot nu toe geen enkele aanwijzing dat hij een misdrijf wilde plegen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.De jongen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het vaststellen van de identiteit kost tijd omdat hij geen legitimatie bij zich had, aldus de politie. Ook is hij verward en moet hij worden gehoord met behulp van een tolk. 

Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, wordt ook bekeken welke hulp de jongen nodig heeft. Het station werd ontruimd nadat de jongen de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. Hij bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.

© ANP 2015
parijs
rotterdam
nederland
politie
amsterdam
ziekenhuis
thalys
tolk
arrestatieteam
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi