Vrouw in Marokko bevalt op straat na weigering ziekenhuis

marokko
75
21 sep '15
Opnieuw is de gezondheidszorg in Marokko in opspraak geraakt door een schokkend voorval.

Een Marokkaanse vrouw moest voor de hoofdingang van het Lalla Meryem ziekenhuis in Larache bevallen nadat ze werd weggestuurd. Het zou gaan om een vrouw die uit een dorpje in de regio komt. De hoogzwangere vrouw vertrok naar het ziekenhuis omdat ze op het punt van bevallen stond. Daar werd haar echter medegedeeld dat de 'tijd nog niet rijp is' en ze terug moest keren naar haar woonplaats.

Eenmaal buiten was de tijd echter wel rijp, waardoor ze noodgedwongen haar kind ter wereld moest brengen voor het oog van tientallen voorbijgangers. Daar waar de situatie verpleegkundigen en artsen koud liet kon de vrouw wel rekenen op hulp van enkele vrouwen. Zij bedekten de vrouw met lakens en hielpen bij de geboorte. 'La ilaha ila Allah, hchouma, had shi hchouma', klonk het volgens Al Akhbar. 

Van het voorval zijn veel foto's en video's gemaakt en op sociale netwerken gezet. Daardoor is er veel ophef ontstaan over de harteloze personeelsleden van het ziekenhuis. Het kindje werd uiteindelijk op asfalt geboren. De bevalling vond eind vorige week plaats. Het ministerie van Onderwijs grijpt normaliter streng in bij dit soort extreme gevallen. Een reactie op deze kwestie is vooralsnog uitgebleven.  

© Redactie 2015
marokko
gezondheidszorg
larache
baby
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?