Alarm over mishandeling kinderen

algemeen
1
22 sep '15
Kinderombudsmannen in Europa slaan alarm over het groot aantal slachtoffers van kindermishandelingen.

Volgens onderzoek heeft een op de tien kinderen (10 miljoen) in hun jeugd te maken met huiselijk geweld. Ze hebben hier hun leven lang last van. Het verhoogt de kans op onderpresteren op school, werkloosheid, armoede en gezondheidsproblemen. De kinderombudsmannen vinden dat het aantal slachtoffers met zeker 25 procent omlaag kan. De Nederlandse Kinderombudsman Marc Dullaert presenteert dinsdag met zijn Europese collega's in Amsterdam een rapport met tien maatregelen om dit te bereiken. 

Het stimuleren van positief opvoeden, trainen van professionals om mishandeling te signaleren en betere behandeling van slachtoffers zijn maatregelen die daarbij kunnen helpen. De Kinderombudsman concludeert in zijn rapport dat er in Europa voldoende wet- en regelgeving is om kindermishandeling terug te dringen. Goede maatregelen worden echter niet ingevoerd om kindermishandeling effectief aan te pakken. 

Dit is niet alleen belangrijk voor de slachtoffers maar ook voor de maatschappij. Elke euro die wordt geïnvesteerd in het voorkomen van kindermishandeling levert 19 euro op door besparingen op medische en strafrechtelijke kosten.

© ANP 2015
kindermishandeling
marc dullaert
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi