25.000 asielzoekers in Nederland aangekomen

algemeen
14
28 sep '15
In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er 25.000 asielzoekers naar Nederland gekomen.

Achtduizend van hen waren nareizende gezinsleden, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral volwassen mannen vroegen als eerste asiel aan, waarna vaak vrouwen en kinderen ook naar Nederland kwamen. In augustus kwamen de meeste asielaanvragen binnen, namelijk zevenduizend. De helft van de mensen die toen asiel aanvroegen, kwam uit Syrië. Bijna 1400 asielzoekers kwamen uit Eritrea. De cijfers van het CBS laten zien dat vooral Syriërs andere gezinsleden naar Nederland haalden. 

In totaal vroegen 6100 Syriërs asiel aan en reisden 5300 er later achteraan. Mensen die vanuit Eritrea naar Nederland kwamen, lieten daarentegen minder vaak familieleden overkomen.

Jaren negentig In heel 2014 vroegen bijna 24.000 mensen asiel aan in Nederland. Dat was toen een stijging van 66 procent ten opzichte van 2013. Net als dit jaar kwamen de meeste asielzoekers uit Syrië. In de eerste acht maanden van 2014 deden ruim 17.000 mensen een asielaanvraag.In de jaren negentig was het aantal asielzoekers veel groter dan nu. In het piekjaar 1994 kwamen bijna 53.000 asielzoekers naar Nederland. 

De meesten kwamen uit het voormalige Joegoslavië, waar toen oorlog woedde.

© ANP 2015
asielzoekers
vluchtelingen
cbs
coa
syrië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi