Nazi-praktijken in Frankrijk: moslims en joden moeten schijf om nek op school

buitenland
31
28 sep '15
Soms vraag je je af of bepaalde Europese landen wel iets geleerd hebben van de Tweede Wereldoorlog en de gruwelijke nazidaden die daarvoor aan de orde van de dag plaatsvonden.

De directeur van een school in Frankrijk in ieder geval niet. De Piedalloues basisschool in Auxerre verplichtte het achttien kinderen om rode en gele schijven om hun nek te dragen zodat kantinemedewerkers kunnen zien of ze varkensvlees aten of niet. Moslims en joden kregen noodgedwongen de zichtbare 'stempel' in de vorm van een schijf om hun nek. Deze nazipraktijk - joden werden door de nazi's voorzien van een gele ster om herkenbaar te zijn - duurde gelukkig slechts een dag omdat ouders zich boos maakten over de praktijk. 

Dat meldt Telegraph. De burgemeester van de stad heeft een onderzoek ingesteld. 'Toen we het hoorden vielen we uit onze stoelen. Het was een onhandig en ongelukkig initiatief', zei Christian Sautier, woordvoerder van de burgemeester. 'Het is walgelijk en het doen ons denken aan de donkerste tijden', zegt gemeenteraadslid Malika Ounes op haar beurt. 'Praktijken zoals deze zijn onaanvaardbaar. Niemand heeft het recht om dit op te leggen aan kinderen', voegt ze toe. 

© Redactie 2015
islamofobie
islamhaat
frankrijk
auxerrre
antisemitisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi