Moslima in boerka speelt in heavy metal band (video)
Net als je denkt alles gezien te hebben komt er in het wereldje van internet altijd weer iets voorbij dat je wenkbrauwen doet fronzen. Zo ook onderstaand bericht.
28 September 2015
lifestyle

Een moslims uit Brazilië speelt namelijk in een heavy metal band en treedt ook op in deze kledij. Gisele Marie komt uit Sao Paulo en bekeerde zich in 2009. Het bijzondere aan deze moslima is dat ze in een metalband speelt en daarvoor boerka niet af doet. Optreden doet ze gewoon bedekt. Op sociale netwerken raakt men niet uitgepraat over de bedekte gitarist. De 42-jarige vrouw speelt in de band Spectrum en wil het negatieve stereotype over moslimvrouwen breken. 

Marie zegt in een interview dat sommige mensen geschokt reageren als ze haar tijdens concerten zien spelen op haar gestippelde gitaar. Anderen zijn nieuwsgierig of vinden het cool. 'Het maakt mij niet uit als mensen naar mij kijken, want ik draag de boerka. Maar ik hoop dat mensen begrijpen dat de islam mijn religie is en muziek mijn beroep. Deze twee dingen zijn mijn persoonlijke kenmerken', zegt ze in gesprek met Mail Online. 

'Muziek is mijn focus en het feit dat ik moslim ben heeft geen invloed op de muziek.' Over haar kledingdracht zegt ze: 'Voor mij zijn het gewone kleren, het is voor mij normaal om het ook op het podium te dragen'.

moslima
islam
boerka
muziek
braziliË
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi