Drugssmokkelaars op klaarlichte dag actief op Spaans strand (Video)

marokko
4
29 sep '15
De lokale bevolking en toeristen kijken vol verbazing wanneer enkele mannen een levering van drugs vanuit een Zodiac vervoeren naar een klaarstaand busje

De drugslevering vond zaterdag plaats rond 13:30 aan het strand van Tubalita in Manilva, in de buurt van Estepona (Costa del Sol), een populair gebied voor Britse vakantiegangers en expats.

De smokkelaars dragen de bundels over het zand tussen de boot en het busje onder het toeziend oog van spelende kinderen en lunchende toeristen. Naar schatting gaat het om 2000 kilo cannabis met een straatwaarde van ongeveer €8 miljoen.

Een woordvoerder van de Spaanse Guardia Civil (AEGC) zei: "We zijn bezorgd, maar zullen er voor blijven zorgen dat dit soort gebeurtenissen in het nieuws blijven komen". De woordvoerder geeft verder aan dat het gebrek aan mankracht en de juiste (vervoers)middelen de politie vaak machteloos laat bij het bestrijden van de drugsleveringen.

Spanje is de toegangspoort naar Europa voor cannabis en cocaïne. De cocaïne komt Spanje binnen vanuit Zuid-Amerika of indirect via Afrika. De Cannabislevering is afkomstig uit Marokko, slechts 15 kilometer van Spanje op het smalste punt in de Straat van Gibraltar.

© MAROKKO.NL 2015
marokko
drugstransport
tubalita
drugssmokkel
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?