Nieuwe virtuele assistent: Sherlock

algemeen
0
4 okt '15
Onderzoekers van de Britse Cardiff University hebben een alternatief voor spraakassistenten als Cortana en Siri ontwikkeld.

De Britse versie heet Sherlock. Het systeem is bedoeld om gebruikt te worden op telefoons, tablets en de Apple Watch. Dat meldt de BBC.

Sherlock is de afkorting van Simple Human Experiment Regarding Locally Observed Collective Knowledge. Opvallend is dat Sherlock niet alleen vragen van gebruikers kan beantwoorden, hij stelt ze zelf ook. Zo wil de assistent zijn database met kennis vergroten. De bekende systemen van Microsoft en Apple doen dat niet.

Projectleider Alun Preece vindt zijn assistent veel beter dan die van de concurrenten. "Als ik Siri vraag om routeinformatie, gaat ze elke keer uit van iemand met een auto. Ik neem altijd de trein. Je kunt Sherlock van alles vragen en hij antwoordt in gewone taal. Hij onthoudt dat ik de trein pak."

De technologie van Sherlock komt van IBM. Het project is bedoeld voor research, en er zijn nog geen concrete plannen om Sherlock op de markt te brengen.

© ANP 2015
universiteit
apple
ibm
projectleider
microsoft
bbc
cardiff
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi