"Jihadverdachte" Oussama C. op vrije voeten

algemeen
9
5 okt '15
Opnieuw komt een belangrijke verdachte in het Haagse "jihadproces" op vrije voeten.

De rechtbank in Den Haag heeft maandag bepaald dat Oussama C. dinsdag uit voorarrest wordt vrijgelaten, laat zijn advocaat Michiel Pestman weten.

De jonge C. (19) uit Den Haag heeft ruim een jaar vastgezeten en mag de uitspraak in vrijheid afwachten. Hij wordt verdacht van ronselen voor de gewapende terroristische strijd, opruiing tot terroristische daden en deelname aan een criminele (terroristische) organisatie. C. gaf onder meer lezingen aan jongeren.

C. behoorde samen met medeverdachten Azzedine C. (33), alias Abou Moussa, en Rudolph H. tot de bekende gezichten onder de moslimjongeren in Den Haag die met straatprotesten de aandacht trokken. Van de drie zit vanaf dinsdag alleen Azzedine C. nog vast. Twee weken geleden werd de bekeerling Rudolph H. (25) uit voorarrest vrijgelaten.

Propagandafilm
In het Haagse jihadproces staan tien mensen terecht. Dinsdag buigt de rechtbank zich over drie Syriëgangers. Hatim R., Soufiane Z. en Anis Z. zijn dan ook niet aanwezig. Volgens mediaberichten is Soufiane Z. zelfs omgekomen, maar het Openbaar Ministerie is daar niet van overtuigd. Z. kreeg bekendheid met de propagandafilm Oh, Oh, Aleppo, over de strijd in die Syrische stad.

Het proces bij de rechtbank Den Haag wordt gehouden in de extra beveiligde rechtszaal 'de bunker' in Amsterdam. Op 3 december doet de rechtbank uitspraak.

© ANP 2015
jihadproces
den haag
michiel pestman
abou moussa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi