Gewonden door explosie in Ankara (Video)

buitenland
28
10 okt '15
Door een explosie in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zaterdag doden en gewonden gevallen.

Het dodental van de bomaanslag bij een treinstation zaterdag in de Turkse hoofdstad Ankara is gestegen naar 86.

Volgens minister Mehmet Muezzionglu van Volksgezondheid zijn er door de explosie 62 mensen omgekomen. 24 anderen overleden in het ziekenhuis.Ongeveer achttien mensen worden nog geopereerd en 28 slachtoffers liggen op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis. Dat meldde de krant Hurriyet op basis van uitspraken van de minister.

De explosie vond plaats op een plek waar een vredesmars op punt van beginnen stond. Aanhangers van Koerdische en pro-Koerdische partijen en organisaties waren bijeen om te protesteren tegen het gewapende conflict tussen Turkije en de strijders van de Koerdische PKK. Volgens de Turkse autoriteiten blies een zelfmoordterrorist zich met een bomgordel op.Getuigen hebben op de locatie metalen balletjes gevonden, die vaak worden gebruikt in zelfgemaakte explosieven.

De aanslag is nog niet opgeëist. Lokale media en getuigen maken melding van een tweede explosie vlak na de aanslag.Volgens lokale media gebeurde de explosie vlakbij het belangrijkste treinstation van de stad. Daar stond een betoging van onder meer aanhangers van de Koerdische Partij voor Vrede en Democratie op punt van beginnen.

Volgens de eerste berichten heeft iemand met een bomgordel zichzelf in het publiek tot ontploffing gebracht. Mogelijk was er ook een tweede explosie. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2015
hulpdienst
lokale media
ankara
koerdische partij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi