06-nummers raken op door gadgets

algemeen
0
12 okt '15
Tablets, beveiligingscamera’s en andere internetgadgets zorgen ervoor dat 06-nummers in hoog tempo opraken.

Telecomproviders moeten stoppen met de uitgifte van mobiele nummers aan gadgets, waarschuwt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zaterdag in het AD. Van de 60 miljoen 06-nummers zijn er momenteel al 54,5 miljoen in gebruik. De dreigende overstap van tiencijferige naar elfcijferige telefoonnummers kost een vermogen, zegt Johan Ketelaar, directeur Telecom, Vervoer en Post bij de ACM.

Gadgets zoals tablets, slimme meters en navigatiesystemen wisselen informatie uit via een SIM-kaart en telefoonnummer. Om de behoefte aan telefoonnummers bij te houden werd twee jaar geleden het 097-nummer ingevoerd voor deze apparaten. Dat 097-nummer is sinds medio 2014 wettelijk verplicht, maar providers houden zich er niet aan. De ACM gaat dan ook vanaf nu scherper controleren. 

Ook krijgen aanbieders de dringende oproep geen 06-nummers meer uit te geven voor tablets en beveiligingscamera’s. In 2017 heeft een gemiddeld Nederlands gezin 24 online apparaten in huis, in 2022 zijn dat er volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling dubbel zo veel.

© ANP 2015
internet
telefonie
06nummers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi