Opnieuw discriminatie bij sollicitaties

algemeen
80
14 okt '15
Steeds meer jongeren maken melding van discriminatie bij hun zoektocht naar een baantje of stage.

Dat concludeert het College voor de Rechten van de Mens naar aanleiding van twee recente uitspraken. Een scholiere werd geweigerd voor een bijbaantje en een student voor een stageplek. In beide zaken oordeelde het college dat de werkgever discrimineerde. Dit jaar heeft het college al vier keer eerder uitspraak gedaan in soortgelijke zaken. De scholiere van Iraanse afkomst solliciteerde bij een motel naar een baantje in de bediening, maar werd afgewezen. 

Omdat de vacature op de website bleef staan besloot zij het ruim drie weken later nog een keer te proberen. Dit keer gebruikte zij een Nederlands klinkende naam en verving zij haar eigen foto door een van een blond meisje. Deze keer nodigde het motel haar wel uit voor een sollicitatiegesprek.

In de tweede zaak solliciteerde een student van Afghaanse afkomst naar een stageplek. Ook hij werd afgewezen. Diezelfde dag besloot de student nog een keer te solliciteren, maar dit keer met een verzonnen Nederlands klinkende naam. Een paar uur later werd hij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

© ANP 2015
discriminatie
arbeidsdiscriminatie
stage
bijbaan
werk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi