Marokkaanse loopt 15 jaar met beitel en mes in buik

marokko
9
14 okt '15
Een Marokkaanse vrouw heeft een arts voor de rechter gesleept in Agadir nadat hij jaren geleden een pijnlijke medische blunder beging.

Assabah meldt dat de vrouw vijftien jaar geleden een keizersnede onderging. De chirurg die de operatie uitvoerde vergat echter chirurgisch materiaal in haar buik. Deze bestonden uit een beitel en mes. De jaren die volgden omschrijft de vrouw als een absolute hel. Ze leed aan hevige buikpijn. Bovendien kreeg ze keer op keer nul op het rekest toen ze bij ziekenhuizen en medici aanklopte met haar problemen. 

Het was - hoe pijnlijk ook - aan een nieuwe blunder te danken dat de vrouw erachter kwam wat haar precies mankeerde. Een gynaecoloog die haar onderzocht kwam met de foute analyse dat ze een tumor heeft in haar buik. Wellicht zag hij de onbekende voorwerpen aan voor een kwaadaardig tumor. Ze moest geopereerd worden en zo geschiedde. Op het punt van opereren ontdekte de arts de beitel en het mesje. 

De objecten werden uit haar lichaam gehaald, waarna de pijn verdween. Hoewel de pijn verdween groeide het verlangen voor gerechtigheid voor de lijdensweg. Om dit te bewerkstelligen heeft ze de chirurg voor de rechter gesleept.

© Redactie 2015
marokko
bizar
agadir
blunder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?