Islamitisch nieuwjaar vandaag begonnen

algemeen
7
14 okt '15
Vandaag is het 1437 jaar geleden dat onze geliefde profeet Mohammed (vrede zij met hem) Mekka verliet en naar Medina emigreerde.

Deze dag werd later als begin van de islamitische jaartelling ingevoerd. Hoewel het geen dag van feest is, dient elke moslim toch de oorsprong te weten van het ontstaan van het islamitisch kalender. Mohammed (vrede zij met hem) emigreerde nadat zijn beschermers kwamen te overlijden. Het gaat hier om oom Aboutaleb en echtgenote Khadija. Hij (vrede zij met hem) kreeg te maken met mishandelingen en vernederingen omdat de ongelovige Mekkanen destijds niets voelden voor zijn boodschap. 

In september 611 van het christelijk jaarkalender vertrok hij met zijn beste vriend Abou Bakr naar Medina toen Allah hem daartoe de opdracht gaf. Een groepje Mekkanen waren namelijk van plan de profeet om te brengen. In Medina kreeg Mohammed (vrede zij met hem) een warm onthaal en kon hij zijn boodschap verspreiden. Al7amdoulilah voor het feit dat deze boodschap ook ons heeft bereikt. 

De islamitische maand Muharram is vandaag in Saudi-Arabië en veel andere islamitische landen begonnen. In sommige landen (zoals Marokko) werd de maan niet waargenomen, waardoor 1 Muharram morgen valt. Het Marokkaans ministerie van Islamitische Zaken meldde gisteren dat Marokko het islamitisch nieuwjaar donderdag 'viert'. 

© Redactie 2015
islam
mekka
nieuw jaar
medina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?