Tentoonstelling Ziezo Marokko opent deuren in Amsterdam

marokko
0
15 okt '15
Na een zomer in de steigers is de gedeeltelijke vernieuwing van het Tropenmuseum in Amsterdam voltooid. Voor jongeren is een bijzondere tentoonstelling geopend.

Blikvanger is de enorme Lichthal van het monumentale gebouw uit 1926, die de afgelopen maanden 'open' is gemaakt. Eerder werd de ruimte door tijdelijke tentoonstellingen grotendeels aan het oog onttrokken. De 75 bogen die de hal over drie verdiepingen omringen, zijn nu duidelijk zichtbaar.,,We hebben de mooiste culturele kathedraal van Nederland'', zegt directeur Stijn Schoonderwoerd. 

,,En het is de grootste culturele hal van Nederland, met een aaneengesloten vloeroppervlakte van 1500 vierkante meter.''Ook de entree is opgefrist en de museumwinkel en het museumcafé zijn vernieuwd. Het Tropenmuseum viert de modernisering vanaf vrijdag met een expositie over de jaren zestig. 

Marokkaans In het Tropenmuseum Junior opent de nieuwe doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Kinderen kunnen in het museum een reis maken door Marokko. Onderweg staan er allerlei activiteiten. Zo maken bezoekers kennis met de Marokkaanse architectuur, keuken en kledingdracht.

© Redactie 2015
marokko
tropenmuseum
amsterdam
verbouwing
cultuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?