Anti-islambeweging wil demonstreren in Kanaleneiland

algemeen
231
19 okt '15
Anti-islambeweging Pegida wil op 8 november opnieuw demonstreren in Utrecht. De beweging heeft twee opmerkelijke locaties op het oog.

Edwin Wagensveld is lid van de extreemrechtse beweging en zegt naar Kanaleneiland of Lombok te willen. Pegida demonstreert tegen 'problemen' die in deze wijken leven. Het haatclubje wil ditmaal ook een mars houden, weet RTV Utrecht. 'Dat hoort nou eenmaal bij Pegida, dus dat zullen we zeker aanvragen', zegt Wagensveld. Bij een demonstratie vorige week mocht dat nog niet in het centrum van de stad. 

Burgemeester Van Zanen verbood dit toen. Voor de groep is het Vredenburg sowieso geen optie meer: 'Als tegendemonstranten zo makkelijk bij ons kunnen komen is dat misschien niet de beste locatie'.  

Provocatie Steven de Vries is raadslid van GroenLinks en begrijpt dat de demonstratie in Kanaleneiland of Lombok een absolute provocatie zou zijn. 'Dat zou zeker niet slim zijn. Denk na en neem je verantwoordelijkheid', zegt hij. De Vries wil Pegida laten wijken naar het industrieterrein van Lage Weide. CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren is in ieder geval blij dat Pegida niet meer in de binnenstad wil demonstreren. 

'Dat is gewoon geen goed idee. Maar in Lombok zie ik ook niet direct ruimte. In Park Transwijk zou dat misschien wel kunnen', stelt Van Waveren. 'Het is aan burgemeester Van Zanen, want hij moet de veiligheid van de demonstratie waarborgen.' 

© Redactie 2015
pegida
edwin wagensveld
islamhaat
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?