Bruidje in Marokko pleegt zelfmoord

marokko
108
19 okt '15
Een jonge bruid heeft afgelopen week zelfmoord gepleegd door het inslikken van rattengif. Dat deed ze nadat de bruidegom haar beschuldigde van het niet meer maagd zijn.

Sarah is een jong meisje uit Settat, ongeveer 70 kilometer van Casablanca, en trouwde twee weken geleden met een Marokkaanse man die in Italië woont. Na de bruiloft vertrok ze met haar man naar Marrakech voor hun huwelijksreis. Wat als sprookje begon eindigde gauw in een heuse nachtmerrie. Haar kersverse echtgenoot beschuldigde Sarah ervan geen maagd meer te zijn.

De beschuldiging zorgde ervoor dat het paar hun wittebroodsweken moest annuleren om terug te gaan naar het huis van de bruidegom. Daar begon de ellende voor Sarah ernstige vormen aan te nemen, meldt Al Yaoum 24. De jonge bruid kreeg belediging na belediging te verwerken van haar schoonfamilie. Haar schoonzus schold haar regelmatig uit. 

Sarah koos vervolgens voor haar veiligheid en ontvluchtte het huis van haar schoonfamilie. Ze wist onderdak te vinden bij een kennis in de buurt. De vader van Sarah kreeg vervolgens een telefoontje met de mededeling dat zijn dochter verdwenen is en om haar bij de politie als vermist op te geven.

Zelfmoord Een paar dagen later kreeg de vader een telefoontje van de kennis met de mededeling dat Sarah rattengif heeft ingeslikt en in het ziekenhuis is overleden. Voor Sarah's vader reden genoeg om te twijfelen aan het verhaal van de kennis. Volgens hem pleegde zijn dochter geen zelfmoord maar stierf ze door huiselijk geweld. De bron weet dat hij inmiddels een rechtszaak heeft aangespannen tegen de bruidegom. 

Uit autopsie bleek echter dat ze door het gif overleed. Bovendien vonden artsen die de autopsie uitvoerden geen letsel dat op mogelijk geweld wijst.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2015
marokko
settat
huwelijk
bruiloft
maagdelijkheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi