Opnieuw dode baby gevonden in Heerhugowaard

buitenland
0
20 okt '15
De politie heeft in Heerhugowaard een tweede dode baby gevonden. Op 8 oktober was al een dode baby in een tas gevonden aan de Schelde.

Tijdens het onderzoek dat volgde in een woning in deze straat is nog een lichaampje van een baby gevonden. De vondst van de tweede baby werd door de politie niet eerder gemeld omdat de politie eerst DNA-onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft laten doen om te onderzoeken of de baby's verwantschap hadden met de 34-jarige bewoonster of de 35-jarige vrouw die spullen in de woning in opslag had staan. 

Geen van beiden blijkt de moeder van de baby’s te zijn. Hun rol in deze zaak wordt verder onderzocht. Of beide baby's verwantschap hebben met elkaar en wat hun geslacht is, maakt de politie nog niet bekend. "De politie kan zich voorstellen dat deze bijzondere zaak emoties losmaakt en vragen oproept. Wij vragen echter begrip voor onze terughoudendheid in de informatieverstrekking", staat in een verklaring. 

"Er is al veel informatie publiek geworden. Dat kan het onderzoek bemoeilijken. Zowel mogelijke getuigen als verdachten kunnen immers beïnvloed zijn."

© ANP 2015
heerhugowaard
baby
kinderen
kindermoord
schelde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi