Koning Mohammed VI naar India

marokko
8
24 okt '15
De Marokkaanse koning Mohammed VI wordt volgende week in India verwacht, waar hij deelneemt aan de India-Afrika top in New Delhi.

De top begint op 26 oktober en eindigt op 29 oktober. Tijdens de top krijgen Afrikaanse landen en India de kans om hun economische betrekkingen te versterken. Ook viert men de vijftigste verjaardag van de officiële handelsbetrekkingen tussen het continent en India. Ook op het gebied van veiligheid wil India meer en beter samenwerken met Afrika. Denk daarbij aan de strijd tegen terrorisme. 

Ook staan andere belangrijke agendapunten op de planning. Bestrijding van armoede en analfabetisme zijn daar enkele voorbeelden van. Mohammed VI neemt een delegatie van ministers mee, die daar met hun Indiase collega's zullen spreken, meldt MAP. 

Dinesh Patnaik, de Indiase ambassadeur in Rabat, sprak met MAP en toonde zich positief. Hij prees de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Marokko en India. Hij maakte ook bekend dat de private sector in Marokko en India meer actief gaan samenwerken en kansen gaan grijpen als die zich voordoen in de twee landen.

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
india
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi