Amerikaanse pedo riskeert fikse celstraf na verkrachtingspoging in Marokko

marokko
17
24 okt '15
Een Amerikaan riskeert een zware celstraf nadat hij voor de rechter werd gesleept op verdenking van een poging tot seksueel misbruik van een 12-jarig kind.

Donderdag 15 oktober werd de man gearresteerd in zijn riad in de wijk Al-Arjaat in Marrakech. Hij werd toen met het jongetje betrapt in de woning. De politie ging over tot arrestatie nadat bezorgde burgers alarm hadden geslagen over het gedrag van de man ten opzichte van kinderen. Hij lokte kinderen uit andere wijken naar zijn riad om seks met ze te hebben. Vaak kregen de kinderen hiervoor vijftig dirham of kleine cadeautjes. 

Dat meldt Moroccoworldnews. Het proces is inmiddels uitgesteld tot 12 november omdat zijn verdediging nog niet helemaal in orde was. Omar Arbib, vertegenwoordiger van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten, werd geciteerd door AFP toen hij zei dat het 12-jarig kind een team van advocaten krijgt om hem te verdedigen. Maar liefst zes advocaten gaan er alles aan doen om de Amerikaan lang in de cel te krijgen. 

'Als de rechter hem schuldig acht, zullen we het hof vragen om een harde straf', zegt Arbib zonder enige twijfel. Volgens het Wetboek van Strafrecht kunnen zedendelinquenten in Marokko gestraft worden met maximaal dertig jaar celstraf. Rechters zijn sinds de invoering van de harde straffen meerdere malen in opspraak geraakt door belachelijk lage straffen. 

Iets dat justitie juist wilde voorkomen. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank van Marrakech een 57-jarige man tot slechts twee jaar gevangenis nadat hij werd betrapt toen hij een 10-jarig kind seksueel misbruikte. Mensenrechtenorganisaties en organisaties die strijden voor kinderrechten doen er nu alles aan om die harde straffen daadwerkelijk in vonnissen te zien. 

Vooral bij de regering valt veel te halen. Genoeg is genoeg, zo stellen de organisaties. Ahmed Elhaye is de president van de Mensenrechtenraad en stelt dat rechters lichtzinnig doen over pedofilie. 'Want pedofilie is voor hen iets gebruikelijk geworden, omdat het aantal gevallen de afgelopen twintig jaar gegroeid is.' 

Volgens een rapport van (vertaling) 'Raak mijn kind niet aan' worden dagelijks ongeveer 71 kinderen misbruikt, ongeveer 26.000 op jaarbasis.

© Redactie 2015
marokko
marrakech
pedofiel
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi