Verdrinkingsdrama Marokko: sportleider krijgt celstraf

buitenland
0
26 okt '15
Het drama in Oued Cherrat, waar elf kinderen verdronken toen ze de zee in gingen, heeft een staartje gekregen.
Volgens Al Yaoum 24 heeft de rechter in Temara besloten de teakwondo-trainer, die dat moment de kinderen onder zijn hoede had, een voorwaardelijke celstraf op te leggen. Het gaat om slechts twee maanden, maar daarmee wilde de rechter kenbaar maken dat Mustapha El Amrani schuld had. Bovendien kreeg hij een boete van 1000 dirham. 

El Amrani vertrok in juni met de kinderen naar een vechttoernooi en besloot daarna dat de kinderen wel wat ontspanning konden gebruiken. Ze vertrokken naar het onbewaakt strand van Oued Cherrat, waar het normaliter verboden is om te zwemmen. Dat is echter niet duidelijk aangegeven. De sterke stroming nam elf kinderen mee, die verdronken. 

Dat nooddiensten zeer laat arriveerden zorgde in de regio Bouznika ook voor de nodige ophef. El Amrani werd toen gearresteerd maar had het aan de families van de slachtoffers te danken dat hij werd vrijgelaten. Zij steunden hem volmondig en waren er zeker van dat hij zich niet bewust was van het kwaad. Tegenover de bron benadrukte El Amrani zijn onschuld en dat wil hij graag bewijzen in hoger beroep. 
© Redactie 2015
marokko
temara
mustapha el amrani
oued cherrat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
galatasaray
younès belhanda
al ittihad
turkije
agadir
malaga
gianni infantino
fifa
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten