Oplichter doet zich voor als Marokkaanse prinses Lalla Salma (video)

marokko
3
26 okt '15
Een hardleerse oplichter heeft zichzelf diep in de nesten gewerkt nadat hij zich voor deed als prinses Lalla Salma, de vrouw van koning Mohammed VI.

Onder meer wereldkampioen boksen Mohamed Rabii zou een telefoontje hebben gehad van 'Lalla Salma'. In werkelijkheid ging het om Khalid Z., die verschillende veroordelingen achter zijn naam heeft. Deze bestaan voornamelijk uit oplichting en identiteitsdiefstal. Z. moet zich nu verantwoorden voor enkele gebeurtenissen. De man deed zich ook voor als vertegenwoordiger van de koninklijke familie.

Dat zegt de Marokkaanse veiligheidsorgaan DGSN. Vooral bokser Rabii zal zich wel twee keer achter de oren krabben na de arrestatie. Na zijn titel kreeg hij een telefoontje van Lalla Salma. Tenminste, dat dacht hij. Tijdens een interview met Chouf TV vertelde hij hoe trots hij is dat Lalla Salma hem belde. 'Ze' zou tegen hem hebben gezegd dat ze enorm trots is en dat hij een voorbeeld voor Marokko is. 

De autoriteiten onderzoeken of Z. zelf het gesprek voerde of een medeverdachte liet bellen. Ook wil men weten of er meerdere slachtoffers zijn.

© Redactie 2015
marokko
lalla salma
khalid z
opmerkelijk
mohamed rabii
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?