Marokkaanse visser redt Spaanse soldaten na neerstorten helikopter

buitenland
3
26 okt '15
Het lot van drie Spaanse soldaten was onbekend toen ze met hun legerhelikopter in zee stortten ter hoogte van de Marokkaanse stad Dakhla.
Spaanse en Marokkaanse media melden dat alle drie de soldaten het overleefden en opgepikt werden door een Marokkaanse visser. De drie waren net terug van een trainingsmissie in Senegal, toen ze op de Canarische Eilanden de daling inzetten om bijgetankt te worden. Nadien zette de piloot de vlucht naar Spanje weer voort. Het ging na een paar minuten echter flink mis, 

De helikopter zond een noodsignaal uit waarna radiocontact verloren ging. Een vliegtuig van de Marokkaanse reddingsdiensten ging op het noodbericht af. Het toestel dat in tweeën brak werd gevonden. Korte tijd later werd ook een reddingsvlot met daarin de soldaten gevonden. Een Marokkaanse visser die in de buurt was vond het bootje en redde het drietal, meldt het Spaans ministerie van Defensie. 

Marokko en Spanje werkten nauw samen om schepen in het gebied uit te laten kijken naar de neergestorte soldaten. Na de redding bedankte Spanje Marokko voor alle steun.
© Redactie 2015
marokko
spanje
tanger
dakhla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
promotie
elothmani
eu
groot-brittannië
toeristen
ligue 2
süper lig
liga nos
rizespor
uitgezet
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten