Premier Marokko dolt: 'Vrouw is goedkoper dan vriendinnetje' (video)

marokko
52
27 okt '15
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft tijdens een partijbijeenkomst met een serieuze ondertoon een grapje gemaakt over het huwelijk.

Hij is van mening dat een echtgenote op financieel gebied goedkoper is dan het hebben van een vriendinnetje. De toespraak begon over het salaris van Kamerleden. Veel van hen klagen over het geringe salaris, maar bij zijn partij (de islamitische Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling) blijft hij erop hameren dat 30.000 dirham per maand zat is. Hij complimenteerde zijn partijgenoten er geen probleem van te maken. 'In tegenstelling tot andere parlementsleden zijn jullie tevreden met jullie salarissen. U krijgt 30.000 dirham en nog steeds zegt u: 'Dank God voor deze grote som geld'. We hebben nog nooit gedroomd van een dergelijk salaris', luidde het compliment. 

Hij voegde eraan toe dat de PJD-Kamerleden niets willen weten van alcoholconsumptie en dat ze één of twee vrouwen hebben. Daarover ging hij verder met een grapje: 'Een vrouw kost minder dan een vriendin. Een vrouw past goed op het geld van haar man, terwijl een vriendin erop uit is om al je geld te pakken'. Het videootje van de grap ging viraal op sociale netwerken. Velen konden het grapje wel waarderen, maar Hespress denkt dat Benkirane weleens veel kritiek zou kunnen krijgen van vrouwenorganisaties en vrouwenactivisten. 

In Marokko zijn vooral burgers met modernistische opvattingen vaak kritiek op Benkirane en zijn partij. Zij vinden dat hij te veel vasthoudt aan conservatieve waarden en traditionele opvattingen als het gaat om de rol van vrouwen in de samenleving.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
pjd
trouwen
huwelijk
liefde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi