Amerikanen met hoofddoek naar café waar moslima werd aangevallen (video)

buitenland
19
27 okt '15
In de Amerikaanse stad Bloomington werd onlangs een moslima aangevallen door een jonge racist.

De dader is de 19-jarige Triceton Bickford, die inmiddels verschillende aanklachten aan zijn broek heeft hangen na de aanval. Ook heeft de universiteit hem van school getrapt. Hij ging in café Sofra Café op de vrouw af, die op dat moment in het bijzijn van haar dochtertje was. Terwijl hij 'white power' en andere racistische opmerkingen maakte probeerde hij de hoofddoek van de vrouw los te rukken. 'Als ik zijn hand niet had vastgehouden was ik dood geweest', zegt het slachtoffer later tegen Fox59, de lokale nieuwszender. 

'Hij pakte mijn nek beet, kneep erin en probeerde mijn hoofd op tafel te duwen', voegt ze toe. Ondertussen schreeuwde ze naar haar man, die in de buurt was. De echtgenoot kon met een andere man hulp bieden. De twee hielden Bickford vast tot de politie arriveerde. De moeder van twee kinderen (5 en 18 jaar) zegt niet dat ze fysiek last heeft van de aanval maar emotioneel. 

Ook haar dochter heeft een trauma opgelopen. Zij zag alles gebeuren. 'Mama ik kan je niet helpen', zei ze tijdens de aanval. 'Dat moment vergeet ik nooit. Ik wil niet dat mijn kind met dergelijke trauma's te maken krijg', zegt de moeder. De moeder van de dader heeft inmiddels excuses aangeboden en zegt dat haar zoon dronken was op dat moment. 'Ik hoop dat hij op een dag leert wat hij fout heeft gedaan en vergeving kan zoeken', zegt het slachtoffer als boodschap naar haar belager. 

Steun Leden van de Bloomington-gemeenschap hebben zich eveneens uitgesproken over de afschuwelijke daad. Anna Maidi organiseerde een bijeenkomst bij het café om de vrouw te steunen. Het idee was om met een hoofddoek naar het café te komen om het slachtoffer een hart onder de riem te steken. 'Ik wil gewoon dat ze weet dat de gemeenschap achter haar staat', zegt Maida. 

Daarvan zijn beelden op internet. Overigens werd afgelopen weekend een protestmars gehouden tegen racisme en islamofobie in het bijzonder. 

 

© Redactie 2015
vs
islamhaat
islamofobie
bloomington
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?