Ophef om toneelstukje tijdens pro-Palestina mars in Marokko (video)

marokko
12
29 okt '15
Een solidariteitsmars in Casablanca heeft na afloop stof doen opwaaien. Dat komt door een toneelstukje dat opgevoerd werd door demonstranten.

Te zien is hoe twee orthodoxe mannen Palestijnse mannen neerschieten die moskee al-Aqsa optillen. Eenmaal op de grond (dat symbool staat voor de constante moordpartijen op Palestijnen) beginnen de joden de moskee te slopen. Ook dat staat vol symboliek. Wereldwijd zijn veel mensen van mening dat de zionistische schurkenstaat de Palestijnen op de knieën wil krijgen om vervolgens de Tempelberg en al-Aqsa in te nemen. Dit deel van het toneelstukje heeft overigens geen kritiek gekregen.

De kritiek ging vooral over het stukje dat de 'Palestijnen' terugslaan met het neersteken en neerschieten van de orthodoxe joden. Op sociale netwerken spreken veel Marokkanen zich negatief uit omdat de vijand het zionisme en zionisten zijn en niet orthodoxe joden, zoals in het toneelstukje naar voren kwam. Organisatoren maken tegenover Medias24 duidelijk dat dat ook de strekking was van het protest en men absoluut niet wil aanzetten tot jodenhaat. 

© Redactie 2015
marokko
palestina
zionisten
al aqsa
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?