Marokkaans-Nederlandse legerimam op missie tegen Daesh

algemeen
8
29 okt '15
Ali Eddaoudi is legerimam bij het Nederlands leger en bezoekt de VS en Canada om een internationaal netwerk op te zetten van geestelijk verzorgers in het leger.

Daarmee wil hij vooral de kennis over de islam vergroten en duidelijk maken dat Daesh niets met het geloof te maken heeft. Eddaoudi is een van de twee krijgsmachtimams van het Nederlands leger en wil een samenwerking op poten zetten tussen legerpredikanten van verschillende geloven. Dat zei hij in het Pentagon. Een dergelijke samenwerking is nuttig voor internationale missies, meldt NOS. 

Ook wil hij dat legerimams van westerse landen gaan samenwerken. Eddaoudi is van mening dat Daesh wil profiteren van een gebrek aan kennis van de islam bij sommige moslims. De islam keurt het geweld van Daesh niet goed, er staat in de Koran dan ook niets dat de gruwelheden rechtvaardigt, zegt Eddaoudi. Hij noemt als voorbeeld het ombrengen van mensen zonder proces. 

Kennis van de islam kan jonge moslims beschermen tegen de verleidingen van Daesh. Eddaoudi maakte voor zijn project ook reizen naar Bosnië, Groot-Brittannië en Frankrijk.

© Redactie 2015
ali eddaoudi
legerimam
canada
cs
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi