Utrechtse wijk Kanaleneiland krijgt opvang voor vluchtelingen

algemeen
0
29 okt '15
De noodopvang voor asielzoekers in Utrecht verhuist half november uit de Jaarbeurs naar een leegstaand schoolgebouw in de wijk Kanaleneiland.

Het voormalige schoolgebouw biedt tot 1 mei volgend jaar onderdak aan vijfhonderd vluchtelingen, voornamelijk alleenstaande mannen en gezinnen. Dat heeft het Utrechtse stadsbestuur donderdag aan de gemeenteraad laten weten. Ongeveer 1900 adressen in de buurt van de Amerikalaan zijn uitgenodigd voor een informatieavond vrijdag. Het Beatrixgebouw is sinds september gebruikt voor noodopvang. 

De hal is nu weer nodig voor evenementen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt de oude school de komende drie weken geschikt voor bewoning.

Overlast
Volgens B en W is er draagvlak in de wijk voor de noodopvang, maar er leven ook zorgen over veiligheid en overlast. De gemeente maakt daarom samen met het COA en de politie een veiligheidsplan. Onderhuurders die de oude school nu gebruiken mogen in het pand blijven of krijgen vervangende huisvesting aangeboden van woningcorporatie Mitros, aldus de gemeente.

© ANP 2015
coa
asielzoekers
vluchtelingen
amerikalaan
utrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?