Aanslagen in vijf Europese landen voorkomen door hulp Marokko

marokko
2
30 okt '15
Europese landen zijn blij met de Marokkaanse variant van de FBI - het Centraal Bureau voor Gerechtelijke onderzoeken (BCIJ).

De veiligheidsdienst is een pasgeboren kindje dat in maart met haar werkzaamheden begon. In de afgelopen maanden is echter het nodige werk verzet en zijn er zelfs terroristische cellen opgerold en aanslagen voorkomen. BCIJ ontmantelde zeventien gevaarlijke cellen en arresteerde 147 vermoedelijke terroristen, zei Abdelhak Al Khayam, hoofd van BICJ. 

Al Khayam sprak met de Zwitserse bron 24Heures over BCIJ en stelde een profiel samen van de 'gemiddelde' kwaadwillige. 'Deze jongeren zijn qua opleidingsniveau vaak niet hoger dan de lagere school gekomen, zijn makkelijk te beïnvloeden en komen zowel uit de stad als het platteland', zei hij. 

Europa De directeur was uiteraard blij met het werk van zijn mensen. Hij merkte op dat door de inlichtingen van BCIJ landen als Spanje, Italië, Frankrijk, België en Nederland gered zijn van heel wat ellende. Door de dienst konden geplande aanslagen voorkomen worden in deze landen. 'De samenwerking werkt zeer goed', aldus Al Khayam.

© Redactie 2015
marokko
europa
terrorisme
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?