Mohammed VI moedigt Afrika aan: 'Afrika moet Afrika vertrouwen'

marokko
30
30 okt '15
Koning Mohammed VI heeft gisteren in New Delhi, India, Afrika opgepept en aangemoedigd de leiding te nemen en te vertrouwen op menselijke en natuurlijke hulpbronnen.

Regeringsleiders en staatshoofden van Afrikaanse landen verzamelden zich in India voor het derde India-Afrika Forum. Koning Mohammed VI toonde zich in een speech als een echte leider en riep Afrika op te gaan bouwen aan een mooie toekomst. Want, zo stelt Mohammed VI, Afrika heeft potentie genoeg. Dat is vooral te merken in de economische groei van veel Afrikaanse landen. 

De koning is wel van mening dat Afrika eerlijke partnerschappen moet hebben. Hiermee verwees hij direct naar westerse landen die Afrikaanse landen steunen, maar daar in de eerste plek zelf beter van worden. Dezelfde opmerking maakte de koning tijdens zijn bezoek aan Ivoorkust. 

Afrika moet Afrika vertrouwen Afrika is een groot continent met sterke punten, middelen en mogelijkheden. 'Daarom moet Afrika Afrika vertrouwen.' De koning wil daarmee zeggen dat men vooral in eigen continent moet blijven investeren en vertrouwen hebben in eigen kunnen. 'Afrika mag niet gegijzeld worden door het verleden. Het moet naar de toekomst kijken met vastberadenheid en optimisme.' 

Marokko neemt hierin het voortouw. Uit economische cijfers is gebleken dat Marokko de grootste investeerder is in West-Afrikaanse landen. Het land spreekt zich vaker positief uit over de potentie van het continent. In slechts een paar jaar tijd wist Marokko zich omhoog te werken tot eerste investeerder van West-Afrika en staat zelfs tweede als het gaat om heel Afrika. 

Marokko is in de meeste Afrikaanse landen aanwezig met economische projecten op het gebied van bankieren, communicatie, verzekeringen, luchtvaart, infrastructuur, elektriciteit en andere belangrijke sectoren, meldt Achnoo. Voor de economieën van deze ontwikkelingslanden is dat zeer gunstig. Ook worden verschillende humanitaire projecten gehouden en bezoekt de koning regelmatig Afrikaanse landen.

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
new delhi
india
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?