Marcouch: 'Laat vluchtelingen homo-organisatie bezoeken'

algemeen
130
30 okt '15
Asielzoekers moeten niet alleen vanaf dag 1 Nederlandse taalles aangeboden krijgen.

Zij moeten ook de Nederlandse normen en waarden ,,beleven en ervaren'' door bezoeken te brengen aan de homo-organisatie COC, het feministische maandblad Opzij en het Verzetsmuseum. Dit heeft Ahmed Marcouch, voor de PvdA woordvoerder integratie en inburgering in de Tweede Kamer, donderdag gezegd op Radio 1. Als asielzoekers net hier zijn, hebben zij veelal kracht en motivatie, aldus Marcouch. 

Na een half jaar wachten in een asielzoekerscentrum zijn sommigen passief gemaakt. Marcouch wil die motivatie aan het begin benutten om ervoor te zorgen dat de nieuwkomers Nederlandse waarden meekrijgen, en dan niet van ,,een blaadje'', maar door eigen beleving.

Een bezoek aan Opzij moet duidelijk maken hoe belangrijk de gelijkwaardigheid van man en vrouw is in Nederland en welke strijd ervoor gevoerd is. Het inzicht in het Nederlandse heden moet worden vergroot door het verleden te leren kennen. Tijdens een excursie naar het Verzetsmuseum kan worden uitgelegd waarom antisemitisme ,,onacceptabel" is in Nederland, aldus Marcouch.

© ANP 2015
asielzoekers
vluchtelingen
ahmed marcouch
homoseksualiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi