Kabinet wil dat we insecten gaan eten

algemeen
19
31 okt '15
Nederlanders zouden (meer) insecten, wier en peulvruchten moeten eten. Het zijn gezonde en duurzame bronnen van eiwit.

Dat stelt het kabinet vrijdag. Den Haag vindt aanpassingen van de voedselproductie en -consumptie nodig om ook in de toekomst voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen. Volksgezondheid, milieu en veiligheid moeten centraal staan. Zo moet het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen worden teruggedrongen, net zoals het gebruik van antibiotica in de veehouderij. Het kabinet zet ook in op voedsel dat een alternatieve bron van eiwitten is, zoals peulvruchten, wier, insecten en kweekvlees.

Toonaangevend
Om de keuze voor een duurzaam product makkelijker te maken, moet er orde komen in "het oerwoud aan keurmerken". Ook de voedselverspilling moet verder worden verminderd. Bij dit alles dragen het bedrijfsleven, consumenten en maatschappelijke organisaties ook hun verantwoordelijkheid, zo vindt het kabinet. Nederland kan vooroplopen in de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel, aldus Den Haag.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken): "Nederland is met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld. Onze voedselproducenten kunnen zorgen voor een gezonde en duurzame maaltijd op ons bord, zowel in Nederland als internationaal.”

© ANP 2015
insecten
opmerkelijk
bizar
voeding
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi