Anonymous gaat racisten van Ku Klux Klan ontmaskeren

buitenland
84
31 okt '15
Anonymous gaat volgende maand de echte namen van duizend leden van de Ku Klux Klan bekendmaken.
De hackersgroep heeft zich toegang weten te verschaffen tot twitteraccounts van diverse leden van de blanke, racistische beweging uit de Verenigde Staten, liet ze donderdag (lokale tijd) weten. "Jullie zijn terroristen die hun identiteit verbergen achter lakens en de maatschappij op elk niveau infiltreren. (...) Jullie hebben al bijna 200 jaar bloed aan jullie handen." Daarom vindt het hackerscollectief het tijd worden de privacy op internet van de Ku Klux Klan op te heffen.

Onder de naam 'Operation KKK' probeert Anonymous de Klan te bestrijden sinds in november vorig jaar leden van Anonymous door de KKK werden bedreigd toen ze demonstreerden tegen de beslissing om de agent die een zwarte jongen doodschoot in Ferguson niet te vervolgen.

In het verleden heeft Anonymous ook bedrijven gehackt, zoals MasterCard en PayPal. Ook overheidsdiensten moesten eraan geloven, zoals de Amerikaanse National Security Agency (Bureau Nationale Veiligheid) en het Amerikaanse ministerie van Defensie. In Nederland voerde Anonymous DDoS-aanvallen uit op sites van de Volkskrant en Ziggo. De hackers hebben naar eigen zeggen de veiligheid en privacy van de burgers voor ogen bij hun acties.
© ANP 2015
ministerie van defensie
nederland
volkskrant
overheidsdiensten
paypal
agenten
verenigde staten
ku klux klan
mastercard
hacker
national security agency
hackersbeweging
ziggo
twitter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi