Koning Mohammed VI pompt 140 miljard in Westelijke Sahara

marokko
26
2 nov '15
De Marokkaanse koning Mohammed VI is deze week in Laayoune ter gelegenheid van de viering van de veertigste verjaardag van de Groene Mars.

Volgens Akhbar Al Yaoum neemt de koning een zak geld mee naar het Saharagebied. In totaal wil de koning 140 miljard dirham investeren in de Westelijke Sahara. De ministerafgevaardigde van Binnenlandse Zaken, Draiss Charki, is al geruime tijd in de zuidelijke provincies om het bezoek van Mohammed VI te regelen. Hij zal daar onder hoge beveiliging verschillende bezoekjes brengen. 

Bronnen dichtbij de organisatie zeggen dat alles geregeld is en dat Laayoune (de zuidelijke) er klaar voor is. Daar zal hij de gebruikelijke Groene Mars toespraak houden en de tweede fase van het ontwikkelingsplan van de Sahara aftrappen. Daarvoor is 140 miljard dirham beschikbaar gemaakt op een speciale rekening, weet de krant.    Ook worden projecten gestart voor de stad Laayoune. Er komt een nieuw busstation, een centrum voor fosfaattraining, theater, sportcomplex en nieuw hoofdkantoor voor het agentschap voor zuidelijke provincies. Ook komt er een nieuw medisch universiteit onder de naam van prinses Lalla Salma. Zij zet zich al jaren in voor betere gezondheidszorg en met name de strijd tegen kanker ligt haar aan het hart. 

Ter ere van de veertigste verjaardag van de Groene Mars zal er ook een galawedstrijd gehouden worden voor het goede doel. Daarbij zullen 's werelds meest gerenommeerde voetballegendes aanwezig zijn. Een van hen is de Argentijn Diego Maradona. 

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
laayoune
groene mars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi