'Marokko is uitermate veilig'

marokko
14
4 nov '15
Marokko staat zeer hoog op het lijstje van veilige landen van British Foreign Office (FCO).

De overheidsinstantie adviseert burgers over de internationale veiligheid en geeft waarschuwingen af waar nodig. Op een gepubliceerde kaart kreeg Marokko een groene aanduiding. Dat wil zeggen: geen veiligheidswaarschuwing. Daarmee staat Marokko naast Europese en Noord-Amerikaanse landen. Britse burgers kunnen dan zonder zorgen over hun veiligheid naar Marokko afreizen. 

De Britten durven zelfs te zeggen dat Marokko een van de veiligste landen is voor Britten. FCO waarschuwt daarentegen voor het reizen naar zestig landen, vooral in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Britten die naar buurland Algerije afreizen moeten dat doen met de grootst mogelijke voorzichtigheid en het bewustzijn van voortdurende terroristische dreiging. Als reizen afgezegd en voorkomen kunnen worden moet men dat vooral doen, aldus de instelling. 

Tunesië is volgens FCO het land met het meeste risico. Dat is vrij logisch, gezien de golf van terroristische aanslagen de afgelopen jaren. Ook Egypte moet vermeden worden, zeker na de crash van het Russisch passagiersvliegtuig in de Sinaï.

© Redactie 2015
marokko
groot-brittanië
veiligheid
criminaliteit
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?