Rijke Amerikaan op trieste wijze opgelicht door Marokkaanse (video)

marokko
81
4 nov '15
Jerry Mentzel is een oudere Amerikaan en was naarstig op zoek naar een nieuwe liefde nadat zijn echtgenote aan kanker overleed.

Op internet ontmoette hij een jonge Marokkaanse vrouw. De twee raakten meer en meer aan de praat en de 'vonk' sloeg over. Mentzel vroeg Saida Lahouatchi ten huwelijk en zij accepteerde. Dat deed ze echter niet voor de liefde, maar voor de riante bruidsschat. Zoals gebruikelijk dient de man een bruidsschat te betalen in de Marokkaanse cultuur. Mentzel was daar niet huiverig over. Zijn kersverse vrouw eiste echter 32.000 dollar, die de Amerikaan moest overmaken naar de zwager van zijn verloofde, die in Londen woonde. 

Nadat hij dat had gedaan kon het huwelijk daadwerkelijk plaatsvinden. Een dergelijk complex huwelijk houdt nooit lang stand, zo blijkt maar weer. De twee scheidden weer na twee weken en daarmee was het leed nog niet over. Hij moet zijn Marokkaanse ex - die hij ook nog eens naar Apollo in de Verenigde Staten haalde - elke maand duizenden dollars alimentatie betalen. Over zijn 24-jarige ex zegt hij nu: 'Ik dacht echt dat ze een beter leven nastreefde, maar ze wilde alleen een verblijfsvergunning'. 

Saida woont nu weer in Marokko. Over haar scheiding wilde ze alleen kwijt dat er 'iets mis was met Jerry'. Ook in de 32.000 dollar zag ze niets kwaads: het was slechts mijn bruidsschat, zei ze hierover. 

Andere kant Het verhaal heeft in de Verenigde Staten veel aandacht gekregen. Een korte reportage over het tweetal verscheen op YouTube. Daar zegt een lezer dat ook de Amerikaanse Jerry niet helemaal 'koosjer' was in zijn bedoelingen. Peter Marley zegt mails tot zijn beschikking te hebben waarin staat dat de zestiger de Marokkaanse alleen wilde huwen voor seksueel genot. Hij deed bovendien veel beloftes die hij niet nakwam. 

Marley zegt daarover: 'Toen Saida in de VS aankwam zei hij dat hij zijn beloftes niet ging nakomen. Hij liet haar enkel overvliegen voor de seks. Nadat hij haar maagdelijkheid had afgenomen dumpte hij haar weer'. Het is niet helemaal bekend wie deze Marley precies is. 

© Redactie 2015
marokko
jerry mentzel
huwelijk
londen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?