Franse gemeente voert islamlessen in op scholen

buitenland
5
6 nov '15
Scholen in de Franse gemeente Alsaca-Moselle, in het oosten van Frankrijk, gaan islamlessen introduceren als optie voor theologielessen.

Dat moet vanaf komend schooljaar gebeuren. Volgens Yabiladi zal islam als keuzevak worden aangeboden aan alle studenten, ongeacht hun religie. Volgens de bron zijn katholieke en protestantse religieuze autoriteiten in Frankrijk bezig met het schrijven van een programma dat de culturele en religieuze bewustwording moet vergroten. Een islamitische expert is ook betrokken bij het opstellen van het programma. 

De lessen zullen vanaf 2016 geïntroduceerd worden en zullen in eerste instantie aangeboden worden aan leerlingen op middelbare scholen. Een groot aantal van hen is moslim. Deze lessen worden gegeven door opgeleide imams met een academische diploma.  

#JeSuisCharlie Het idee ontstond na de dodelijke aanslagen in Parijs afgelopen januari. Na de aanval besloten katholieke, protestantse en joodse verenigingen in de gemeente om kennis over de islam te verspreiden. Na de aanslagen steeg islamhaat in Frankrijk enorm. Er werden zelfs moslims aangevallen als 'vergelding'. De moslimgemeenschap is zeer tevreden met het initiatief.

© Redactie 2015
frankrijk
islam
moslim
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?