Hotel in Agadir krijgt prijs voor gebruiken lokale producten en talenten
Hotel Atlas Kasbah Ecolodge in Agadir heeft een award gewonnen voor 'Best Hotel for Local Sourcing'.
09 November 2015
reizen

De prijs werd uitgereikt tijdens de World Responsible Tourism Awards 2015 in Londen. Het Marokkaans hotel is ene absoluut voorbeeld als het gaat om maatschappelijke bijdrage. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan een hotel dat uitblinkt in het gebruikmaken van lokale producten en medewerkers. 'Van het decor, tot het baliepersoneel en van de schoonmaakproducten tot aan de kok, alles halen ze uit expertise in de omgeving', sprak men vol lof over het hotel. 

Uniek Atlas Kasbah is overigens beschermd Werelderfgoed en staat op de UNESCO-lijst. Het hotel staat in de Hoge Atlasgebergte in Agadir, een regio waar ook veel Arganbomen te vinden zijn. In 2009 werd het hotel gebouwd in een speciaal Argangebied door Hassan en Helene Aboutayeb. Dit deden ze als eerbetoon aan hun Berbers erfgoed en om de regio duurzaam te ontwikkelen. 

Atlas Kasbah Ecolodge heeft het uiterlijk van een oud Berbers fort en bestaat uit elf met de hand vervaardigde slaapkamers. Deze zijn in het geheel ingericht om de tradities van de Berbers te weerspiegelen. Het personeel is 100% van lokale komaf en ook het eten is dat. Berberse vrouwen maken de lekkerste lokale gerechten maar zijn ook toppers in de bekende Marokkaanse gerechten. 

Bovendien geeft het hotel 81% van haar inkomsten uit in de directe regio binnen een straal van vijftig kilometer rond het hotel. Een grote bron van inkomsten gaat daardoor direct terug naar de regio. Het hotel won eerder meerdere prijzen voor het unieke concept en lokale bijdrage.

marokko
agadir
atlas kasbah ecolodge
hotel
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi