Blinde kinderen in Marokko omgekomen bij ongeluk (video)

marokko
7
9 nov '15
Twee kinderen zijn in Casablanca om het leven gekomen tijdens een schokkend ongeval.

Een moeder begeleidde drie blinde kinderen naar huis nadat ze net klaar waren met hun lessen. De kinderen volgden lessen aan het Instituut voor Blinden in Casablanca. Op een drukke weg ging het mis, toen de kinderen aan de aandacht van de vrouw ontsnapten. Twee van hen werden dodelijk getroffen door een vrachtwagen. De moeder en het derde kind liepen verschillende verwondingen op, meldt Hespress.

Ibrahim (14) en Khadija (7) overleefden het niet. Rachid Sabhi is directeur van de Nationale Organisatie voor de rechten van blinden en is geschokt door het ongeval. Volgens hem weerspiegelt het ongeluk het probleem van blinden in Marokko. Zij zijn niet voorbereid op het verkeer en bovendien ontbreken de nodige voorzieningen. 

In gesprek met de nieuwswebsite zegt Sabhi dat het ongeluk vermeden had kunnen worden als de school busjes beschikbaar stelde voor het naar huis brengen van blinde kinderen. Hij stelt dat het instituut de verantwoordelijkheid draagt. Hij stelt dat er genoeg auto's beschikbaar zijn, maar dat deze vaak stil staan wegens gebrek aan benzine en met name de kosten hiervan.

© Redactie 2015
marokko
casablanca
ongeluk
verkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?