Politie Marokko redt gegijzelde homo

marokko
5
9 nov '15
Een jonge homoseksueel is tijdens zijn vakantie in Marokko korte tijd gegijzeld geweest.

Hij had het geluk dat de gijzelaars niet zo heel slim waren en de gijzeling niet goed hadden voorbereid. Het slachtoffer is een Marokkaanse Spanjaard, die een van de daders via Facebook had leren kennen, zo weet Le360. Toen hij vorige week in Tanger op vakantie was besloot hij in te gaan op de uitnodiging van zijn Facebookvriend. Dat liep echter uit op een compleet drama. 

Een van de daders ontving de man thuis, maar reageerde woedend toen de vakantieganger hem 'benaderde'. Details hierover ontbreken bij de bron. De gastheer vertrok om vervolgens met twee anderen terug te komen. Het drietal bond de jongeman vast. Ook kreeg de gegijzelde homo klappen. 

Om tijd te winnen vertelde hij de mannen dat hij in een appartement veel geld heeft liggen. Zij geloofden hem en namen hem vastgebonden mee. Ze vervoerden hun slachtoffer echter op een laadbak met motor. Daardoor viel de jongeman op toen hij langs agenten reden. De hoofdverdachte werd gearresteerd terwijl zijn handlangers wisten te ontkomen. 

Tegen het tweetal is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Na de bevrijding is het slachtoffer naar een ziekenhuis overgebracht. 

© Redactie 2015
marokko
tanger
homoseksualiteit
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?