Marokkaanse politie pikt leugens Abidar niet en grijpt in

marokko
17
11 nov '15
De Marokkaanse politieautoriteit (DGSN) is helemaal klaar met de leugens die Loubna Abidar verspreidde nadat drie dronken jongeren haar aanvielen in Casablanca.

In een video na de mishandeling zei ze: 'Ik werd aangevallen en toen ik naar de politie ging wilden ze me niet helpen. Ze zeiden tegen me 'eindelijk hebben ze je geslagen'', beweerde Abidar. Bovendien wilden ook artsen haar niet helpen toen ze bij het ziekenhuis om hulp vroeg. De politie van Casablanca reageerde slechts uren later en zei zich niet te kunnen herinneren in de gebeurtenissen. 

Volgens TelQuel laat de politieautoriteit het er niet bij zitten. In een verklaring zegt DGSN: 'De reactie van Abidar is niet alleen onwaar en onjuist, het is ook schadelijk voor onze ambtenaren'. Abidar is wel op het bureau geweest, maar werd daar met professionaliteit ontvangen en geholpen. Abidar werkte echter niet mee. Zo wilde ze documenten niet tekenen en weigerde ze details te geven over de aanval. 

De politie wilde onder meer weten waar de mishandeling heeft plaatsgevonden maar de hoofdrolspeelster van de gehate film Much Loved kon hier niets zinnigs over zeggen. De advocaat van DGSN heeft er nu werk van gemaakt en spant nu een rechtszaak aan tegen Abidar.

Vlucht Abidar dreigde in het weekend nog 'politiek asiel' aan te vragen in Frankrijk, maar zag daar later van af. Dat liet ze in een video weten waarin ze haar excuses aanbood voor dingen die ze gezegd heeft. Eerder deze week bleek ze toch het vliegtuig naar Frankrijk te hebben gepakt. Men vraagt zich nu terecht af of de vlucht te maken heeft met haar veiligheid of dat ze op de hoogte was van een eventueel proces tegen haar wegens laster. 

© Redactie 2015
marokko
dgsn
politie
loubna abidar
much loved
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?